A HAJNAL  FRISSESSÉGE

Esszék, tanulmányok, versek Láng Gusztáv tiszteletére

Életmű-bibliográfia

 

Szerkesztette: Fűzfa Balázs

 

 

 
 


Kiadó és megrendelés:                                                                              

 

SAVARIA UNIVERSITY PRESS                                     

9700 SZOMBATHELY

Károli Gáspár tér 4.

Tel./fax: 94/512-680

E-mail: sup@fsd.bdtf.hu

 

Kiadás éve: 2006

Méret: A/5

Oldal: 417

Kötés: ragasztókötés

ISBN 963 9438  61 8

ISSN 1788-1196

Vonalkód: 9 789639 438613

 

Ára:     2006 HUF

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerkesztői jegyzet

 

Nagyon sajnáljuk, hogy ezúttal nem tiszteleghetünk Láng Gusztáv életművének horgászati (halászati), sakk- és konyhaművészeti jelentősége előtt, így a kíváncsiskodók, érdeklődők továbbra is csak azon szerencsések szóbeli elbeszéléseire, megőrzött legendáira hagyatkozhatnak, akiknek volt alkalmuk néhány hónapot-évet-évtizedet az ő közelében eltölteni…

Nagyon sajnáljuk, hogy felkérésünkkel nem sikerült mindenkit elérnünk, aki joggal és örömmel szerepelhetne ebben a könyvben. Azt reméljük mégis, hogy a negyvennégy szerző – „Dsida Jenő”, kolléga, szerzőtárs, bibliográfus, barát, tisztelő, tanítvány – képviseli azokat is, akik most nincsenek jelen.

Összeállításunkban nem tematikus vagy műfaji csoportokba soroltuk az egyes írásokat, hanem – a kötetnyitó és -záró akkordot kivéve – a szerzők alfabetikus rendjében közöljük azokat.

Bízunk abban, hogy az itt és most és ekképpen mégis „egésszé” vált szövegek közös mögöttes tartományában megőrződött valamennyi abból a „hajnali frissesség”-ből, amelyet mi mindannyian – egykoron vagy épp tegnap – Láng Gusztávtól kaptunk ajándékba.

Csekély viszonzásként fogadja tőlünk szeretettel ezt a könyvet!

 

A szerkesztők